ЗОШ №47: міський етап Всеукраїнської акції “Юннатівська толока”

Протягом вересня в рамках міського етапу Всеукраїнської акції «Юннатівська толока» педагогічним колективом та учнями закладу було проведено різноманітні масові еколого-натуралістичні заходи.

Толока стартувала з радіолінійки, на якій було оголошено про бажання учнів нашого закладу бути учасниками акції!

З 15 по 24 вересня проведено такі заходи:

  • для учнів початкової школи дев’ятикласники провели майстер-клас «Сортуй як я». У формі веселої гри старшокласники поділились знаннями з правильного сортування твердих побутових відходів;
  • для учнів старших класів – інформаційні хвилинки «Вчимося бути ековідповідальними»;
  • конференція «Проблеми неправильного поводження з твердими побутовими відходами».

18 вересня 2021 року о 10:00 Україна разом із мільйонами активістів зі 180 країн світу вийшла на Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day». Українці із міст та містечок, сіл та селищ об’єдналися заради досягнення спільної мети – порятунку планети від сміття.

За ініціативи учнів 9-их класів і вчителя біології Мацюти І.В. прибирання відбулося біля пам’ятного знаку місця висадки десанту К.Ф. Ольшанського, що встановлено на березі Бузького лиману в Корабельному районі. Робота кипіла, а разом з нею і позитивні емоції від того, що долучилися до великого спільного проєкту, який допоможе зробити Україну чистою.

Вихованці гуртка «Юні екологи» відправились на екскурсію до Богоявленського джерела з метою створення мапи еколого-туристичної стежки на базі даних супутників Google maps. Від початку курсування до місця призначення – джерела і купалень князя Вітовського, гуртківці мали змогу дізнатися коротку історичну довідку створення інфраструктури місця відпочинку і оздоровлення, відомості про його цілющі властивості. Ділилися своїм досвідом відвідування джерела, роздивлялися і дізнавалися склад флори парку.

Також діти відвідали «Вітовську ГЕС», дізнались про цікаві факти щодо принципів роботи встановлених гідро- та сонячної електростанцій, їх користь для довкілля і всього живого.

Школа вже багато років співпрацює з благодійним фондом “Щаслива лапа”. Учні 1-9-х класів долучилися до збору корму та іграшок для безпритульних тварин, які було передано волонтерам Миколаївської зоозахисної організації.

Фоточелендж «Мій найкращий друг» – діти робили фото зі своїми домашніми улюбленцями та ділилися ними. https://youtu.be/-wlzKAhH0I4

Не менш за тварин учні полюбляють і флору. Учні 5-6-х класів долучились до відеочеленджу «Сад удома», мали змогу ознайомитись з домашніми рослинами, умовами професійного  догляду за ними https://youtu.be/fFOZGv4_9m8

22 вересня учні 5-А класу відвідали обласний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді. Діти мали змогу побувати у живому куточку, принести смаколики для пухнастих мешканців центру, поповнити свої знання про лікарські рослини і гарно провести час.

Учні 5-Б класу відвідали міську станцію юннатів, стали учасниками цікавої екскурсії дослідною ділянкою центру, живим куточком і музеєм народознавства. Вони багато нового дізнались про невідомі їм рослини, із цікавістю розглядали експонати музею, а найбільше захоплення викликало знайомство з тваринками: хом’яками, морськими свинками, кроликом і папугами. Додому повертались радісні і щасливі.

Учнівський та педагогічний колектив закладу задоволений тим, що нас об′єднало бажання зробити свій внесок у спільну справу збереження чистоти довкілля нашого рідного міста Миколаєва, який є частинкою планети Земля. Ми – за чисте довкілля, за зелені легені нашої планети, за турботливе відношення до братів наших менших!

За інформацією закладу