ЗОШ №28: відкриття експозиційного простору «Українська мова»

…Щоб проникнути в таку тонку і неосяжну,
величну і багатогранну річ, як мова,
треба її любити.
В.О. Сухомлинський

З метою популяризації й утвердження української мови, залучення здобувачів освіти до активного пізнання, виховання інтересу до мови і культури українського народу відбулося урочисте відкриття експозиційного простору «Українська мова» (відповідно до Постанови Президії НАПН України (лист президії НАПН 2-6/264 від 25 червня 2021 року).

Учителі української мови провели заняття за єдиною соціокультурною лінією, формуючи предметні компетентності та реалізуючи наскрізні вміння. Під час уроків педагоги продемонстрували медіахвилинки «У душі кожного народу мова неповторна і свята».

З метою розвитку пам’яті, мислення, мовлення, творчої активності для школярів були проведені класні години, позакласні заходи; відбулося відкриття ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Для учнів 11-х класів пройшла захоплююча гра «Мовний ревізор», що допомогло у цікавій формі пізнати глибини української мови, залучити учнів до активної пізнавальної діяльності, розвивати уміння працювати в команді, виховувати любов до рідної мови, бажання зберегти її чистоту.

П’ятикласники продемонстрували свої інтелектуальні здібності у грі «Найрозумніший», а здобувачі освіти 9-х класів розвивали інформаційно-комунікаційну компетентність, формували медіаграмотність під час гри «Де логіка?». Основне завдання проведених заходів – формувати розуміння того, що українська мова – наш неоціненний скарб.

Учні 5-11-х класів взяли активну участь в онлайн-заходах: фотоквесті «Я люблю українську мову» та челенджі «Я – літературний герой», пропагуючи збереження чистоти рідної мови, і показали безмежні грані свого таланту.

Проведені заходи сприяли розвитку предметних і ключових компетентностей, формуванню наскрізних умінь, вихованню національної свідомості та гідності, поваги до культури українського народу та любові до рідного слова.