Школа № 47 – територія без насильства!!!

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав людини.

Прояви насильства супроводжують людство з давніх давен. Упродовж тисячоліть одна людина кривдить іншу людину, чинить насильство щодо неї. У світі постійно відбуваються війни, напади на людей, дискримінація, приниження. Прикро, що ми звикли сприймати насильство, як щось неминуче, адже прояви насильства порушують права людини, принципи її вільного та справедливого існування. І коли насильство чиниться поруч із нами чи в нас у домі, у школі, на вулиці, ми можемо й повинні зупинити його.Саме тому щорічно, починаючи з 1991 року, міжнародна спільнота підтримує акцію «16 днів проти насильства». Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують з 25 листопада до 10 грудня свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні або окремій державі соціальний простір, вільний від насильства.

Наша школа кожен рік залучається до участі в цій акції. Цього року також заплановані цікаві і важливі заходи в рамках акції «16 днів проти насильства».

Так, 25 листопада, в день початку акції, за ініціативою учнівського самоврядування школи було проведено флешмоб «Живий стенд». Учні з гаслами проти насильства вишикувались в фойє школи, привертаючи увагу учнів та вчителів, розповідали про початок акції.

Також члени шкільного парламенту роздали інформаційні буклети щодо протидії домашньому насильству, торгівлі людьми, булінгу батькам учнів школи та перехожим на вулиці.

26 листопада в 1-9 класах проведені години спілкування «Україна без насильства».

Для учнів 1-А класу було проведено класну годину до щорічної акції “16 днів проти насильства”. Діти дізнались значення поняття “булінг”, переглянули виховний мультфільм та проаналізували, які емоції відчувають люди, коли стають учасником або свідком булінгу.

26 листопада 5-А дивився соціальні ролики про домашнє насилля, говорили про те які є види насилля та що треба робити, якщо потрапив у таку ситуацію. Діти дали поради уявному хлопчику, якого ображали в сім‘ї і написали анонімний лист вчителю, де розповіли як вони розуміють що таке насилля. Передивились відео, яке створили власноруч в минулому році. День був продуктивний та інформаційно корисний! Відео 5-А класу:

wym-1638124122989

У 5-Б класі провели годину спілкування під гаслом “Насильству -ні!” На уроці говорили про права кожної людини, про те, що кожна людина має право на недоторканість, на захист і ніхто не має право ображати інших. А в кінці створили власну листівку “Ми – проти насилля!”

Учні 8-А класу обговорили види насильства, подивись відео та виготовили Дерево доброти.

На годину спілкування до 9-А класу завітали гості з адміністрації Корабельного району, відділу з гуманітарних питань, головні спеціалісти Гайворонська Валентина Анатоліївна та Хусаїнова Анна Григорівна з бесідою, присяченою темі протидії насильству. Учні активно брали участь в обговоренні. Після заходу отримали невеличкі подарунки: декілька наборів ручок та цікаву пізнавальну гру.

Сьогодні учні 9-Б класу створили своє дерево, крона якого була створена гаслами учнів, які закликали зупинити насилля!

Закликаємо всіх довести своєю поведінкою, що наша школа № 47 – територія без насильства!!!