Підбірка новорічних мультфільмів та фільмів від «Всеосвіти»

У добірці – кінострічки, які діти можуть подивитися як вдома з батьками, так у школі з друзями та вчителем.
Перегляд мультфільмів та фільмів про Новий рік і Різдво для багатьох вже давно став традицією. Здебільшого, вся сім’я збирається перед телевізором й у теплій святковій атмосфері дивиться свій улюблений фільм. Ці миті, проведені з родиною або друзями, є особливими та незабутніми.

Тож чому б не створити такий затишок і у школі? Наприклад, разом з учнями в останній навчальний день перед зимовими канікулами переглянути новорічно-різдвяний фільм чи мультфільм.

Для того, аби діти по-справжньому занурились у святкову атмосферу, прикрасьте заздалегідь клас яскравими гірляндами, підготуйте різноманітні смаколики, заваріть ароматний чай, вимкніть світло та насолоджуйтесь переглядом новорічної кінострічки. Після перегляду неодмінно проведіть з дітьми бесіду: обговоріть найцікавіші моменти з фільму, поясність поведінку героїв, запитайте, чи дізнались вони щось нове, та, які висновки діти зробили після побаченого.

Щоб ви не блукали просторами інтернету у пошуках новорічних та різдвяних фільмів, ми підготували підбірку найпопулярніших кінострічок, які обожнюють діти та дорослі.

МУЛЬТФІЛЬМИ

«Крижане серце»

Події відбуваються в Королівстві Єренделл, яким править принцеса Ельза. Однак не впоравшись зі своїми магічними здібностями управляти снігом та льодом, Ельза занурює королівство у вічну зиму.

Щоб не зашкодити мешканцям королівства, принцеса тікає і знаходить схованку високо у горах. На пошуки Ельзи відправляється її сестра Анна разом зі своїми друзями.

Відважну компанію чекає безліч пригод у засніжених місцях та нові знайомства з дивовижними істотами.

«Різдвяна історія»

Похмурий і вічно злий старий, на ім’я Ебенезер Скрудж ненавидить Різдво і все, що з ним пов’язано. Він страшний скнара, адже кожен день думає лише про те, щоб заощадити зайвий цент.

У нього немає ні крапельки жалю до бідних людей, йому чужі дружба та любов. Однак саме напередодні світлого і доброго свята Різдва, Скруджу доведеться пережити ще раз своє минуле, побачити сьогодення і майбутнє, що змусить його по-іншому поглянути на навколишній світ і назавжди змінить героя в цілому.

 

«Грінч»

Головний герой мультфільму – Грінч. У нього немає друзів і знайомих, єдина жива душа у його компанії – вірний песик.

Грінч ображений на всіх людей за те, що вони щасливі. Проте найбільше йому не подобається, коли люди готуються до Різдва. 

Він терпіти не може всі ці святкування, оскільки вважає це повним безглуздям. У Грінча є божевільний план – позбавити цього свята всіх людей на планеті.

 

«Полярний експрес»

До хлопчика, що перестав вірити в Санту, у Різдвяний Святвечір приїжджає «Полярний експрес».

На цьому потязі головний герой відправляється на Північний полюс, де йому і його новим друзям доведеться пережити неймовірні захопливі пригоди, проявити себе у різних ситуаціях, щоб дізнатися, чи існують насправді чудеса.

«Вартові легенд»

Санта-Клаус, Зубна фея, Пасхальний кролик і Пісочна людина захищають маленьких діток, їхні мрії та підтримують віру у добро. Але одного дня, дитячі мрії стають під загрозою, адже з’являється злий дух, який хоче посіяти печаль і змусити дітей перестати вірити у дива.

Він нападає на Зубних фей, і викрадає зубки дітей, водночас порушує всі їхні спогади про щасливе дитинство. Загадкові Вартові об’єднуються, щоб зірвати плани злого духа. Але чи вдасться їм це зробити?

 

ФІЛЬМИ

«Різдвяний котедж»

Дія фільму розгортається у переддень Різдва, коли Томас разом з братом Петом приїжджають у будинок, де вони провели дитинство.

Брати хочуть відзначити прийдешні свята разом з мамою, адже довго не бачилися. Тож коли вони, нарешті, зібрались всі разом – їхній радості немає меж.

І все чудово, якби святковий настрій не зіпсувало повідомлення про те, що мати може втратити будинок. Вона не хотіла псувати свята, і тому не говорила дітям, що її можуть виселити.

Томас і Пет вирішують зробити все можливе, щоб знайти потрібну суму грошей для мами.

«Хлопчик, на ім’я Різдво»

Хлопчик Ніколас разом з татом-лісником жив дуже бідно: замість іграшок він грався редькою, але на долю не нарікав.

Якось зимою король доручив лісникові важливе завдання, за яке пообіцяв чималу винагороду. З того завдання тато надто довго не повертався, тож Ніколас вирішив прийти йому на допомогу. Так і розпочалися надзвичайні пригоди хлопчика.

На шляху хороброму хлопцеві зустрілися розбійники, тролі, піксі, ельфи та олені. Подорож виявилась захопливою, небезпечною та дуже веселою.

«Крампус: Викрадач Різдва»

Крампус – це темна версія Санта-Клауса. З давніх-давен, він бродить світом у пошуках дітей, які не вірять у Різдво.

Одного разу він навідався до сім’ї Макса, яка є дуже нещасною: вони без особливого захвату зустрічають Різдво, їм всім зовсім не хочеться свята, батьки мріють, щоб все швидше пройшло. Натомість Макс щиро вірить у Різдво, тож написав Санті листа, де озвучив всі свої дитячі страхи, і побажав, щоб у їхній родині все було добре. Та за столом його двоюрідні сестри з насмішкою озвучили всі бажання Макса. Тому беззахисний і розчарований Макс, вирвав з їхніх рук листа, порвав його на шматки та сказав, що більше не вірить у Різдво. Саме це і було необхідно злому Крампусу.

«Чарлі та шоколадна фабрика»

Віллі Вонка є справжнім експертом у виготовленні шоколаду. Колись його фабрика була успішна, але все змінилось, коли його секрети розпочали продавати.

Він вирішив назавжди закрити шоколадну фабрику та більше ніколи не впускати туди людей. Проте одного дня весь світ сколихнула новина – у шоколадках Віллі Вонки, заховано 5 квитків для щасливчиків, які зможуть подивитись на фабрику, а один з них взагалі отримає особливий сюрприз.

Подорож дивовижною фабрикою змінить життя не тільки гостей, а й самого господаря. На дітей чекають пригоди та неймовірні відчуття, однак залишається одне запитання: хто отримає обіцяний приз?

«Хроніки Різдва»

У фільмі йдеться про пригоди підлітка Тедді Пірса і його молодшої сестрички Кейт.

Люблячі й турботливі батьки завжди влаштовували на Різдво своїм дітям справжнє свято з безліччю подарунків. Тедді виріс і перестав вірити у Санту Клауса, але його сестра Кейт продовжує активно готуватися до зустрічі з Сантою напередодні кожного Різдва.

Озброївшись відеокамерою Кейт і Тедді готові чергувати всю ніч, щоб відзняти появу Санти. Ця різдвяна ніч подарує їм найнеймовірніші пригоди, про які брат з сестрою навіть не могли й мріяти.

І, звісно, незмінною класикою залишається перегляд всіх частин «Один удома» та «Гаррі Поттер».

Подаруйте дітям відчуття свята і вдома, і у школі!

Журналістка: Старовойт Ольга Валеріївна