ЗОШ №42: “Ukrainian Fest” по створенню українського народного адвент-календаря

Український народ має багату і оригінальну культуру, надбану численними поколіннями. З давніх часів до нас ідуть життєва мудрість та настанови,  закладені в українських звичаях, святах, обрядах, фольклорі. Саме це стало провідною ідеєю загальношкільного українознавчого проєкту “Ukrainian Fest” по створенню українського народного адвент календаря.

З 7 до 24 грудня життя всієї дружної родини Планети 42 проходить за власним календарем, який ставить перед нами цікаві та креативні завдання, завдяки чому життя всіх мешканців стало насиченим й різноманітним.

Кожного дня фолькгурт сповіщає про новий день виконанням колядки,  відкриваючи нове віконце нашого адвент календаря, з якого дізнаємося про народні традиції, пов’язані з цим днем, історію того чи іншого християнського свята.

Впевненими кроками йде шкільний проєкт: вечорниці на Андрія та обряд кусання калити, справжнім дивом стала презентація  STEM – проєкту “Зимове місто”, створеного у кращих українсько – європейських традиціях. Свято Наума ознаменувалося новою традицією – “День кашоїда”

Далі мешканців Планети 42 очікує STEM – фестиваль, конкурс колядок та вареників та багато інших цікавинок.