Всеукраїнський проєкт від Британської Ради/гімназія №3

«RаZoom до порозуміння на хвилі ННС» – проєкт соціальної дії впроваджується в рамках Табору Активних Громадян, що реалізується Британською радою, БО «БФ «Добробут України», в межах програми House of Europe, що фінансується  Європейським Союзом

 В рамках нового проєкту створено  онлайн-інтенсив набуття навичок вирішення конфліктів для порозуміння методом ненасильницького спілкування (ННС), що  об’єднав підлітків  Миколаївщини, Полтавщини, Одещини та Дніпропетровщини.

 Миколаївська гімназія №3 виступила партнером  нового проєкту, адже педколектив має позитивний трирічний досвід в опануванні і впровадженні методу ННС у шкільне життя: долучення до міжнародних проєктів, відвідування педагогами навчальних тренінгів, навчання в гімназії «Базові навички ненасильницького спілкування і медіації у щоденному житті», презентація власного досвіду освітянам інших шкіл.

 Метод ННС допомагає попередити і  трансформувати конфлікти, навчає чути себе і розуміти потреби інших, робить життя щасливішим. Це один із реальних шляхів створення безпечного і щасливого освітнього середовища, про яке ми всі мріємо – діти, батьки, вчителі, громада.