Теоретично-практичний тренінг з надання першої домедичної допомоги при критичних кровотечах в межах проєкту First Aid Project

Як надати першу допомогу якщо щось трапилося з близькими чи оточуючими? Що робити в першу чергу у надзвичайній ситуації? Як зупинити кровотечу? Як тампонувати рани?
Відповіді на ці питання вчителі Миколаївської гімназії № 29 отримали від тренерів Ірини Гури і Сергія Учня під час теоретично – практичного тренінгу з надання першої домедичної допомоги при критичних кровотечах в межах проєкту First Aid Project.
Проєкт реалізується за підтримки UEFA Foundation for Children
Чи знаєте ви, що від критичної кровотечі людина може загинути за 2-5 хвилин. Від постійної не масивної – через декілька годин.
Саме тому зараз, коли в Україні іде війна, страждають люди, так важливо більшій кількості людей вміти якісно оглядати пораненого і правильно надавати допомогу.
3а 4 години насиченої роботи педагоги гімназії навчилися:накладати турнікет в будь-яких умовах, на будь-яку кінцівку собі і іншим, працювати з різними видами турнікетів;тампонувати рани різними засобами;
накладати тиснучу пов’язку для зупинки некритичний кровотеч;спробували методи і способи зупинки вузлових кровотеч;дізналися і відпрацювали лайфхаки першої допомоги при кровотечах.
Манекени ділянок тіла з пораненнями дозволили якісно закріпити практичні навички.
По завершенню тренінгу всі учасники отримали сертифікати про проходження курсу.
Дякуємо тренерам проєкту Respawn school Ірині Гурі і Сергію Учню, які допомагають шкільному середовищу стати безпечнішим та адаптуватись до умов війни.