Вчителька з Миколаєва Катерина Якушевська – лауреатка Національної премії Global Teacher Prize Ukraine 2023

Серед лауреатів-переможців Національної премії Global Teacher Prize Ukraine 2023 – вчитель-логопед закладу дошкільної освіти №103 та реабілітаційного відділення міської лікарні у Миколаєві Катерина Якушевська.

Вчителька з Миколаєва Катерина Якушевська – лауреатка Національної премії Global Teacher Prize Ukraine 2023.
7 жовтня в Україні оголосили переможців Національної премії Global Teacher Prize Ukraine 2023.
Під час церемонії нагородили українських педагогів, які зробили важливий внесок у захист і розвиток освіти під час війни.
Фіналістів відзначили у п’ятьох номінаціях: Дошкілля, Незламність, Вибір серцем, Новатори та Молодий вчитель.
✨ Серед переможців – вчителька з Миколаєва Катерина Якушевська.
Катерина – логопед дитсадка №103 та реабілітаційного відділення міської лікарні у Миколаєві.
Вона стала лауреаткою в номінації “Вибір серцем”. Ця категорія покликана розповісти про вчителів, які попри все навчають дітей у медичних закладах, – розповідає організатор премії, громадська спілка «Освіторія».
Садок, де працювала Катерина, було пошкоджено ворожою ракетою. А сама освітянка пішла працювати за сумісництвом у лікарню логопедом і допомагає військовим відновлювати мовлення та пам’ять.
🔹 Global Teacher Prize Ukraine — щорічна національна премія для вчителів — агентів освітніх змін, що проводиться з 2017 року в Україні. Премія покликана відзначити досягнення вчителя не лише щодо своїх учнів, а й щодо суспільства, та підкреслити важливість педагогів в Україні.
Цьогоріч Global Teacher Prize Ukraine зібрала понад пів тисячі історій вчителів з усієї України. Вже другий рік головна мета премії під час повномасштабної війни — розповідати історії вчителів, щоб у такий спосіб подякувати їм і відзначити важливість їхньої праці.