Історія успіху: Катерина Якушевська стала переможицею Національного конкурсу Global Teacher Prize Ukraine у номінації «Вибір серцем»

Українські педагоги, які зробили важливий внесок у захист і розвиток освіти під час війни, відзначені Національною премією Global Teacher Prize Ukraine 2023. Так, у номінації «Вибір серцем» перемогу здобула педагог з Миколаєва Катерина Якушевська, яка наразі працює вчителем-логопедом у закладі дошкільної освіти №103 та у реабілітаційному відділенні міської лікарні.
Після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, Катерина Якушевська, попри страхи та ризики вирішила з сім’єю залишитися у Миколаєві, який на той час постійно обстрілювався.
«Спочатку були шок, розгубленість, несприйняття, ненависть до ворога, розпач і дикий страх. Страх не за себе, а за життя своєї родини. Страх за наших захисників, рятувальників, цивільних людей, волонтерів, медиків. Бо з початком війни, кожний свідомий українець став на захист своєї країни, допомагаючи хто як може. Я бачила, як працював мій чоловік – рятувальник, чого коштує новий ранок. Як мої діти носили воду людям похилого віку нашого двору, купували за кишенькові гроші корм і годували безпритульних тварин, яких з кожним днем війни ставало все більше. Донатили, співали гімн України, лягаючи на ночівлю у підвал, і відмовилися виїжджати. Мені було ще дуже боляче тому, що у мій улюблений садок, де творчі педагоги дарували дітям різнобарвне дитинство, потрапила ракета. І тоді усі мої думки були про те, чим же я можу бути корисною» – згадує Катерина Я.
У дитячий садок, де Катерина працювала до війни, потрапила ворожа ракета. Проте Катерина Анатоліївна продовжує працювати та допомагати людям у місцевому шпиталі. Там вона допомагає нашим пораненим захисникам відновлювати мовлення, а також пам’ять.
Історія нашої колежанки не залишила байдужими членів журі, які відмітили її високий професіоналізм та відданість справі, творчу енергію, життєлюбність та патріотизм. Хоч Катерина Анатоліївна і не змогла особисто бути присутньою на врученні нагороди, 6 жовтня до закладу освіти завітала сама кураторка загальнонаціональної премії для вчителів пані Наталія Мосейчук, привітавши переможицю у номінації «Вибір серцем».
Нагадаємо, у 2023 році на Global Teacher Prize Ukraine відзначили 5 переможців.
Ми пишаємося історією успіху Катерини Якушевської!
Щиро вітаємо Катерину Анатоліївну з отриманням почесної нагороди. Бажаємо незламного оптимізму, творчої наснаги, нових здобутків та очікуваної Перемоги!