Тижневе навантаження для викладачів не може перевищувати 36 годин – МОН

Заступник в.о. міністра освіти і науки розповів про особливості дистанційного навчання у закладах профосвіти під час карантину.

Заступник в.о. міністра освіти і науки Петро Коржевський повідомив, що в разі, якщо учні мали піти на виробничу практику, а настав карантин, треба організувати теоретичне навчання, а практику – відкласти.

Якщо учні почали виробничу практику і її не можливо завершити, то її треба перенести. А вільний час заповнити теоретичним навчанням. Зараз є можливість сконцентруватися більше на теорії, ми хочемо організувати навчальний процес, аби він мав прикладний характер.

Якщо карантин затягнеться, то плани випуску випускників теж доведеться перенести. Терміни закінчення навчального року будуть відпрацьовані з кожним закладом окремо. 

Також він додав, що ДПА у формі ЗНО відбудеться обов’язково.

По ЗНО маємо невтішні результати, тож маємо змогу все відпрацювати дистанційно, – зазначив посадовець.

Він додав, що у кожного викладача має бути свій облік навчального часу. Він записується у блокнот чи онлайн -ресурс, якщо такий є. Після завершення карантину, викладач має перенести записи в журнал та вказати в дужках, що навчання проходило дистанційно.

Посадовець розповів і про чергування викладачів та майстрів виробничого навчання під час карантину. Він зазначив – все, що стосується перебування працівників освіти у закладі вирішує керівник закладу.

Потреби, аби велика кількість людей знаходилася у закладі – немає. Працівників треба перевести на дистанційну роботу, –  нагадав Петро Коржевський.

Що стосується щоденної звітності, яку раніше потрібно було виконувати, то наразі її вести не має потреби. Звіт вчителя – це запис у блокноті(або онлайн-ресурсі) про виконану роботу. Щоденно звітуватися педагогам не потрібно.

Також, заступник в.о міністра освіти і науки закликав активно включитися в роботу методистів.

Настав час методистів. Це ключові особи. В них є секрети успіхів для здобувачів освіти, це їхня безпосередня діяльність. Хотілось би отримати від них допомогу для закладів освіти.

І нагадав, що за всіма без виключення працівниками під час карантину зберігається середня заробітна плата. Це стосується кожного працівника закладу професійної освіти  – від технічного працівника до адміністрації. Всі виплати стипендій також зберігаються і будуть виплачені вчасно, запевнив посадовець.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *