У МОН створили посібник про змішане навчання у закладах профосвіти

osvita.ua

Міністерство освіти спільно з Програмою ЄС «EU4Skills» створило посібник з організації змішаного навчання для закладів професійної освіти.

Навчально-методичний посібник містить практичні поради для керівників і педагогів щодо розробки стратегії змішаного навчання та створення безпечного та комфортного освітнього середовища.

За словами заступника міністра освіти Ігоря Гарбарука, учні повинні мати змогу однаково ефективно навчатись як у майстернях, так і перед монітором ноутбука або в телефоні, і завдяки сучасним технологіям таке навчання цілком можливе.

«Однак для закладів професійної освіти це своєрідний виклик, адже їм потрібно не тільки адаптувати навчальний процес до нових форматів, але й зробити його максимально корисним для учнів. Посібник зі змішаного навчання допоможе організувати навчання легко та зрозуміло, враховуючи потреби та інтереси учнів конкретного закладу», – зазначив Ігор Гарбарук.

У посібнику зібрані настанови для педагогів щодо викладання, прикладні інструкції та ілюстрації з використання цифрових інструментів.

Окрім того, керівники закладів професійної освіти дізнаються, як правильно організувати та керувати освітнім процесом в умовах змішаного навчання.

Посібник також містить онлайн-сервіси та застосунки, які допоможуть в організації онлайн-навчання, і поради щодо мотивації та залучення учнів до навчального процесу.

ОЗНАЙОМИТИСЬ З ПОСІБНИКОМ