Значення математики при вступі до вишів підвищиться

osvita.ua

Значення сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання з математики при вступі до вишів у 2022 році підвищиться.

Про це свідчить аналіз переліку конкурсних предметів для вступу на навчання на програми бакалавра (медичного магістра) в 2022 році, що затверджений Міністерством освіти і науки разом з Умовами прийому до вищих навчальних закладів у наступному році.

Загалом, для вступу до вишу для навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра наступного року абітурієнти подаватимуть сертифікати ЗНО з трьох конкурсних предметів (або двох у випадку проведення творчого конкурсу). За такої умови першим конкурсним предметом традиційно є українська мова або українська мова і література.

Водночас у порівнянні з цьогорічною вступною кампанією роль математики буде підвищена для вступу на спеціальності «Політологія», «Журналістика», «Соціальна робота», «Соціальне забезпечення», де математика стане другим обов’язковим конкурсним предметом.

Також зміни у переліку конкурсних предметів стосуватимуться спеціальностей галузі «Міжнародні відносини». Зокрема, для вступу на спеціальність «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» результат ЗНО з математики став третім конкурсним предметом замість кількох предметів на вибір.

Це ж стосується й вступу на спеціальність «Міжнародні економічні відносини», для вступу на яку математика стала другим обов’язковим предметом.

Водночас при вступі на всі спеціальності галузі «Охорона здоров’я» у вступників з’явиться вибір – замість другого обов’язкового предмета математика, абітурієнт зможе обрати математику або біологію.

Окрім того, результати ЗНО з математики традиційно будуть необхідні вступникам на спеціальності, що пов’язані з інформаційними технологіями, інженерією, комунікаціями, виробництвом, будівництвом, соціальною роботою, транспортом тощо.

ВСТУП 2022: СЕРТИФІКАТИ ЗНО ЗА СПЕЦІАЛЬНОСТЯМИ БАКАЛАВРА